Utmerkelse fra Michelin Guiden
13. september mottok restaurantsjef Sebastian Myhre og hans team, utmerkelsen “Gastronomy and sustainability” av Michelin Guiden. Også kjent som “Grønn femkløver”.
Ydmyk restaurantsjef
Selv om årets utdeling av Michelin-stjerner bar preg av koronapandemien, så er Sebastian Myhre allikevel fornøyd:
“Kan jo ikke si annet enn at jeg er både stolt og rørt over alle som har troen på at Stallen skal få sin plass på stjernehimmelen”
Egendyrkede ingredienser i Lier
Det er kun spisesteder som har utmerket seg som spesielt bærekraftig, som mottar utmerkelsen for bærekraft. Og dette har vært en del av filosofien til Stallen helt fra starten:
“Da vi åpnet Stallen ønsket vi ta et lite steg tilbake, og fokusere på våre egne tradisjoner, matkultur og mektige natur. Vår historie baserer seg på egendyrkede ingredienser og samarbeid med lokale bønder og fiskere”.
Utenfor Lier, en snau time utenfor Oslo, finner man også gården med 2,5 mål tomt der man forsøker dyrke så økologisk som mulig.
Tøft år - positiv fremtid
Det er på ingen måte overraskende at det siste året har vært krevende for Stallen og hele bransjen. Men med sin andre utmerkelse i Michelin-guiden (visste du ikke at FYR Bistronomi også hadde utmerkelse?), så er teamet på Stallen mer motivert til å bli bedre i alle ledd, og for å gå fram som et godt eksempel for hele bransjen.
Vi gratulerer Sebastian Myhre og hans team, med utmerkelsen og gleder oss til fortsettelsen!
“Housed in a delightful former stable block is this stylish, intimate restaurant fronted by a lovely fire pit. The surprise menu evolves daily and has a playful touch, and uses vegetables, herbs, flowers and fruits from their own garden to full effect. The well-balanced dishes are often served by the chefs themselves.”